dissabte, 9 de novembre del 2013

LA COVA D'EN SALVI

Aquesta cavitat ja ha estat publicada en aquest bloc a :

http://speleum.blogspot.com.es/2013/11/boletin-aeicaria-cova-den-salvi-grei.html 
SITUACIO


De totes maneras, he cregut fer un punt i apart de la cova, donat la seva especial morfología i sobretot la inundació que pateix.
En la fitxa de la cavitat es diu que existeix un sifó final infranquejable. Bueno aixó es questió de voluntat de seguir posant un simple microexplosiu que eixampli el pas que trobem en haver recorregut 25 metres endins del sifó. Personalment, crec que la cavitat te força mes recorregut i que te que fer.se mes amplia.
Jo personalment a l'any 1986 vaig ser testimoni de una pujada espectacular de les aigës del sifó que van arrivar a sortir per sota de la boca d'entrada, sent inaccessible la cavitat a partir de la rampa que baixa cap els sifóns, que va ser superada de llarg per una inundació força violenta, que arrossegava llot del fons en grans quantitats i que es va anar dipositant en les parets com es va poder apreciar al baixar el nivell. Baixada que va trigar mes de 40 dies en tornar.se estable al nivell considerat normal.
Per totes aquestes consideracions i experiencies he cregut oportú deixar un testimoni gràfic de la cova a l'hora que anímo a seguir la exploració que encara esta per concluir desprès de tants anys.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada