dimarts, 15 d’octubre del 2013

LES CAVITATS DEL CABRERÈS - COLLSACABRA

El Cabrerès és un altiplà que geològicament pertany al Paleocè i a l'Eocè inferior i mig fins el Lutecià, i posseeix uns materials molt favorables per les cavitats naturals.

De fet, ja s 'han explorat quasi 200 cavitats distribuïdes per tot el massís, algunes d' elles amb una importància de renom mundial com la Cova del Serrat del Vent, excavada en gresos, i que arriba als 4.273 m.de recorregut.

Unes altres de menor envergadura, no deixen de tenir altres qualitats específiques com les clivelles de despreniment o les concrecions càlcaries que posseeixen. 


En primer lloc analitzarem la geología a on s'assenten les cavitats d'aquesta subcomarca, veurem els periòdes  geològics que es troben, la xarxa hidrográfica exterior, la xarxa hidrològica hipògea, la morfología  hipògea de les cavitats, el epicentres de descompressió de tensions i el catàleg de cavitats de la petita regió trobant documents gràfics i topografias de quasi totes les existents i conegudes fins a la data en el sistema càrstic del Cabrerès.

Dividirem en cinc parts l'estudi per fer.lo mes distret i amé. En  la primera part parlarem de la orografia de l'eltiplà i la geologia i els seus periodes.  En la segona part parlarem dels epicentres de descompressió,en la tercera de les xarxes fluvial epígea i hipògea, en la quarta de la morfologia hipògea i les formacions.. Finalment en una cinquena part parlarem de les cavitats  del massís relacionades dins cadascun dels municipis.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada