dilluns, 21 d’octubre del 2013

CATÀLEG DE CAVITATS DEL CABRERÈS

Donem a conèixer a continuació la relació de les cavitats que formen part de la xarxa hidrològica hipogea del Cabrerès referenciades o estuduades fins al 2010.El Catàleg que referenciem es força complert, però això no vol dir, que hi siguin totes les cavitats que existeixen, ja que amb el decurs dels anys, i en concret des de l' any 1977, en el que vaig publicar un primer Avanç al Catàleg Espeleològic del Collsacabra o Cabrerès; el nombre de cavitats s' ha mes que duplicat, i avui en dia encara es recerquen d' altres referenciades i no explorades.
  
Per fer mes fàcil la relació, hem dividit al Cabrerès en sis sectors, procurant ajustar les cavitats de cada sector a municipis determinats.

En primer lloc hem assignat un Codi Numerat a cada cavitat, a continuació el sector al que correspon, i finalment el nom i la tipologia de la mateixa, caracteristiques, profunditat i recorregut.
 
Els sectors son els següents:
 
Sector I : Format per Tavèrnoles, Vilanova de Sau i Roda de Ter.
Sector II : Format per L' Esquirol - Santa Maria de Corcó i Cantonigrós
Sector III : Format per Tavertet
Sector IV : Format per Rupit i Pruit
Sector V : Format per Susqueda i San Martí Sacalm
Sector VI : Format per Hostalets de Bas i Sant Feliu de Pallerols

Sumant les cavitats de tots els sectors tenim constància de 186 cavitats que han estat visitades o estudiades per l' autor, el que no implica que no n' existeixin mes, ja que també hi ha referència de moltes d' altres, que o be no les hem trobat, o actualment son desconegudes.
Cadascun dels sectors els trobarem dins el blog en una pàgina exclusiva per ell i sota el nom de la cavitat, veurem la seva topografía, en el cas que estigui feta.




 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada